במידה ונמצא כי הבניין בו אתם גרים זכאי לתמ"א 38, כלומר, בניין שנבנה על פי היתר בנייה שניתן טרם ה-1 לינואר 1980, ושאינו בנוי על פי התקן הישראלי 413, ניתן להמשיך לשלב הבא. השלבים הבאים להתקדמות עם תמ"א 38 הסכמת דיירים, ומציאת קבלן תמ"א 38. ישנם קבלני תמ"א 38 רבים בארץ, אך חשוב למצוא קבלן אמין שניתן לסמוך עליו.
תמ"א 38 הסכמת דיירים – ראשית, יש לקבל את הסכמת הדיירים. על פי החוק, על מנת להתחיל בהליכים, חייבים לקבל על תמ"א 38 הסכמת דיירים. עבור תמ"א 38 הסכמת דיירים היא נחוצה על מנת להתחיל בהליכים הראשוניים של קביעת ייצוג מהבניין אשר יעבדו מול קבלני תמ"א 38.
כמו כן, עבור ביצוע תמ"א 38 הסכמת דיירים נחוצה גם בשלבים הבאים – בניהול משא ומתן מול קבלן תמ"א 38. לאחר המשא ומתן, כאשר יש תוכניות מוסכמות לתמ"א 38 הסכמת הדיירים נחוצה על מנת לאשר את התוכניות ולעבור לשלב הביצוע עם קבלן תמ"א 38.
כאשר התוכניות מוכנות, יש צורך בהסכמת דיירים גם עבור הגשת התוכניות להיתרי בנייה, זאת בעזרת קבלן תמ"א 38. קבלני תמ"א 38 רבים מנסים לזרז את ההליכים, אך לא ניתן לזרזם או לבצעם ללא הסכמת דיירים מפורשת. על פי החוק, יש צורך בהסכמה של 66% מהדיירים בבניין – כמות זו תיחשב כהסכמת דיירים.
עם זאת, בפועל, אם אין הסכמה של 100% מדיירי הבניין, יהיה קשה מאוד להוציא את התמ"א 38 לפועל על ידי קבלני תמ"א 38. מדובר בהליך לא פשוט, אם כי רווחי וכדאי. עם זאת, לא תמיד כל הדיירים מצליחים להבין את החשיבות הן הבטיחותית והן הכלכלית בעריכת תמ"א 38 בבניין. לפיכך, אם חלק מהדיירים מתנגדים, אפילו חלק קטן, יהיה קושי רב בהוצאת התמ"א 38 לפועל.
קבלני תמ"א 38 טובים, אשר מאחוריהם עבר עשיר בהוצאת פרויקטים כאלו לפועל, יוכלו לעזור לועד הבית ולענות על שאלותיהם של דיירים המתלבטים בשאלת תמ"א 38. על כן, ניתן לראות כי יש חשיבות רבה בבחירת קבלן תמ"א 38 בעל ניסיון לא רק מההיבט המקצועי, אלא גם מההיבט ההסברתי.
אייל אנקורי - אקזיט גרופ